Betrokken, betrouwbaar en bevlogen

Bernice vrijMijn naam is Bernice van Slooten. Ik begeleid kinderen met autisme en ook hun ouders en leerkrachten. Ook geef ik voorlichting en workshops aan verschillende doelgroepen over autisme. Ik doe dit werk al 30 jaar en nog steeds met heel veel plezier! Ik ben betrokken, betrouwbaar en bevlogen.

Betrokken

Bij mij staat het kind altijd centraal in de begeleiding. Geen kind met autisme is hetzelfde. Daarom lever ik maatwerk. Ik zorg dat ik weet wat er speelt bij het kind, thuis en/of op school. Welke zorgen zijn er? Waar loopt het kind en zijn omgeving tegenaan? Maar ook: wat gaat er goed? Op die manier kan ik begeleiding op maat geven en kunnen we samen werken aan haalbare en passende oplossingen.

Betrouwbaar
Kinderen met autisme hebben voorspelbaarheid en duidelijkheid nodig. Mijn begeleiding is daar helemaal op ingericht. Ik doe wat ik zeg en ik zeg wat ik doe. Ik sluit aan bij de interesses van het kind en zorg hiermee dat er een vertrouwensband ontstaat. Hierdoor voelt het kind zich veilig en vertrouwd tijdens de begeleiding.

Bevlogen
Stel mij een vraag over autisme en je zult zien dat dit onderwerp echt mijn passie is! Ik geniet elke dag weer van mijn werk. Het contact met het kind, met ouders en leerkrachten… Dan weer bij een kind thuis, dan weer op school, dan weer ergens voorlichting geven… Aandachtig luisteren naar wat er speelt en daar samen een oplossing voor zoeken en stap voor stap naar toewerken. Geen kind met autisme is hetzelfde en dat maakt mijn werk zo afwisselend en interessant! En hoeveel ervaring ik ook heb, er valt altijd iets bij te leren. Dus ik ben ook regelmatig te vinden bij cursussen en opleidingen over de nieuwste inzichten of methodes.

Je vind meer informatie over mijn aanpak en werkwijze bij Voorbeelden uit de praktijk en Begeleidingsaanbod